Блог

4 новости в обзавеждането на баня

Оценете
(1 глас)

Вашата баня се нуждае от нов облик? Докато някои идеи за декор на баня са почти непрекъснато в Интернет, то понякога експертният поглед също помага за осмислянето на това, което е най-подходящо според индивидуалните дадености на всяко помещение.

 

Има много нови тенденции, добавящи интерес, функционалност и модерен стил към банята. От практически актуализации за увеличаване на пространството до най-новите цветови и хардуерни стилове, тези тенденции в дизайна на банята си заслужава да бъдат наблюдавани.

 

Мраморният ефект не остарява. Стоящ тежко и безкомпромисно като материя, но същевременно аристократично и безкрайно изискано. Мраморните стени редом с бели шкафове за баня и златисто финиширани смесители е едно прекрасно съчетание за луксозна визия.

 

Асиметрични огледала с контраст с правоъгълни шкафове за баня. Всички форми може да се приложат в една баня. Имаше обаче един период в обзавеждането, при който асиметричните огледала се наложиха като силен тренд в интериора на банята, който днес се завръща.

 

Ърбан дизайнът стои много силно в последните 10 години. Той може да се въведе чрез гранитогресни плочки имитация на цимент, които мощно да застанат като пазители на стените, но и със създаването на изтънчени плот-пространства в банята от цимент. Преди ърбан дизайнът се водеше като минималистичен стил, но днес вече с добавянето на дървени елементи и зеленина в банята, той отива към спа естетиката.

 

Минимализмът също стои като основен тренд вече повече от половин век в баня интериора. Той също сменя своите лица обаче. Напоследък минималистичният дизайн се насочва към осветлението в банята. Идеята е осветлението в банята да идва от нестандартни осветителни тела поставени в геометрични форми. Това е един свеж начин за добавяне на ултра съвременен стил.

 

Тенденциите забелязани от експертите са много повече, като тези четири изброени в текста са само частица от това, което се случва на световния пазар.

 Източник - За баня