Блог

8 основни фактора, влияещи върху цената на ремонта на апартамента

Оценете
(1 глас)

Много, които искат да започнат ремонт, биха искали да знаят колко точно ще струват всички разходи. Невъзможно е веднага да се отговори на този въпрос. Можете да разберете от какво ще се състои цената за работата и от какво зависи. И така, статията ще разгледа

основните фактори, които влияят върху цената на ремонта на апартамент.

Първоначалното състояние на апартамента и обема на работа

Ако ремонтът трябва да се извърши във "старо жилище", тогава трябва да сте подготвени за факта, че в самото начало може да се наложи демонтаж, къртене, подмяна на комуникации. Този въпрос трябва да бъде изяснен предварително, тъй като често самото завършване може да не е достатъчно. Ако жилището е закупено в нова сграда, тогава най-вероятно ще е необходимо само да се премахнат някои дефекти или несъвършенства на разработчика, което ще ви струва много по-малко. Така първоначалното състояние на апартамента или ще увеличи цената за ремонт, или значително ще я намали.

Обща площ на апартамента

Ако изчислите приблизителната цена за ремонт , тогава трябва да вземете предвид площта на жилището не само по етаж, но и въз основа на всички налични повърхности. Ако бригадирът участва в оценката, тогава разберете този момент как точно ще бъде съставен, тъй като понякога, за да вземете предвид цената на работата, не се взема предвид номиналната площ на вашия апартамент, но площта на жилището, като се вземат предвид стените, подовете, таваните, всички отвори. Ето защо е най-добре да се измери, за да се знае наличният обем на подове, стени, тавани. За да направите това, можете да поръчате услугата на строителна фирма, за да знаете предварително какво трябва да бъде завършено и до каква степен.

Професионализъм и опит на строителите

Разбира се, ще трябва да плащате повече за работата на опитни строители, но майсторите също ще направят ремонт ефективно и бързо. Също така не забравяйте, че скъперникът плаща два пъти. Професионалистите поемат отговорност, предоставят гаранционни задължения, особено ако сте избрали строителна фирма за ремонт, с която можете да сключите споразумение.

Цената на строителните материали и интериорните детайли

Цената на ремонта на апартамент зависи не само от необходимата работа, но и от количеството строителни материали, които ще трябва да бъдат закупени, доставката и способността на майсторите да ги използват рационално в процеса на ремонт. В зависимост от това колко сложен е проектът, какви идеи ще бъдат реализирани, цената на материалите в съвкупността може да бъде много различна и дори да надвишава цената на извършената работа. Следователно към покупката трябва да се подхожда рационално и разумно.

Съвет : по-добре е да не пестите от водопровод и електрическо оборудване!

Цената зависи и от броя на избраните декоративни елементи. Ще трябва да платите както за материала, така и за работата, така че е препоръчително да помислите предварително какво искате да видите в интериора, така че разходите да не станат неочаквани. Колкото по-лесен ще бъде вашият ремонт, толкова по-малко непредвидени обстоятелства и толкова по-лесно ще бъде да се договорите за оценка.

Сезонност

Обикновено строителният сезон е в разгара си през лятото. По-изгодно ще бъде да се направи ремонт през зимата. Защо?

  • Цената за работа през този период често е по-ниска. Понякога строителните фирми също провеждат промоции.
  • Цената на строителните материали няма допълнителна надценка, както се случва през лятото, когато има голямо търсене. Разликата може да достигне до 50%.
  • Отдавна са разработени технологии, които позволяват ремонт и декорация по всяко време на годината, включително и през зимата.

 

Скорост на изпълнение на работата

Ако имате нужда от ремонта да бъде завършен възможно най-бързо, трябва да се нанесете в апартамента възможно най-скоро, тогава строителите могат да извършват работа денонощно. Но си струва да се има предвид, че ремонтът на 2 смени предполага допълнително плащане от вас.

Отстъпки

Много хора се интересуват как да намалят общите разходи за ремонт на жилища, но в същото време, така че качеството на работата да не се влоши. Много строителни фирми предлагат пълен набор от работи, разработване на дизайнерски проект, закупуване на материали.

Внимание : ако поръчате пълен списък с услуги, можете да спестите до 20% от цената без отстъпка.

Така разгледахме основните фактори, които влияят върху цената на ремонта. Не винаги е възможно да се намали, като се запази качеството на работа и функционалността на пространството. Ето защо е важно да се разработи проект, където всичко ще бъде предвидено и работата ще бъде ясно дефинирана. И тогава няма да имате непредвидени разходи.