Блог

Как да си направим евтин ремонт на банята

Оценете
(0 гласа)

Суровата Българска реалност все повече ограничава населението на страната в свободни средства. Безкрайното ипотечно робство, съчетано с ниски заплати, ви кара да спестявате много. Както знаете, ремонтът на банята е скъпо начинание. Не всичко обаче е толкова тъжно,

винаги има изход от всяка ситуация. Като имате компетентен подход към бизнеса, можете да избегнете обемни разходи и да намалите разходите до минимум, след като сте получили висококачествени ремонти, които не отстъпват на скъпите. Направи си сам евтин ремонт в банята ще ви спести прилични пари от семейния бюджет.

Съдържание:

Направи си сам ремонт на банята: как да изберем евтини материали

Основни материали за бюджетна баня

Понастоящем железарските магазини и водопроводните магазини предлагат богат асортимент от артикули за много различни клиенти. Цялата гама от продукти се предлага в различни ценови категории за хора от всички нива на доходите. Отделно можем да отбележим факта, че евтиният продукт не означава липса на качество. Като цяло целият продукт може да бъде разделен на три основни категории, всяка от които е предназначена за собствен купувач: елитен клас, среден и бюджетен. Разбира се, можете да намерите строителни материали в продажба на изключително ниски цени, дори отпадъчни. Но качеството на такъв продукт може да не отговаря на приетите стандарти .

Монтажът на водопроводни елементи може да се извърши самостоятелно, без да се привличат експерти отвън. Това ще спести значителни средства. Извършването на такава работа, както и работата по стените и подовите настилки в банята, не изисква дълго обучение и някои уникални умения. Единственото нещо, което се изисква, е инструмент и внимателно проучване на проблема. Изобилието от достъпна и разбираема информация по темата за ремонт на банята , от която има много в Интернет и различни справочни материали, ще помогне за решаването на проблема.
Ще бъде доста препоръчително да спрете избора си върху строителни материали от средния ценови диапазон или по-евтини . Материалите от този тип са с почти същото качество и отговарят на необходимите стандарти. Всички производители, например строителни смеси, привеждат всички свои стоки, включително тези от бюджетните категории, до определени световни стандарти, под които стоките не са разрешени за продажба. Времето за втвърдяване или други качества може да са по-ниски от тези на скъпите аналози, но не по-лоши от общоприетите стандарти. Спестените пари за такива материали могат да бъдат похарчени за материали, които наистина са необходими за бюджетни ремонти .

Ако трябва да направите евтин ремонт на баня, тогава закупуването на луксозни водопроводи е малко вероятно да бъде оправдано. По отношение на водопровода е вярно, че високата цена не винаги означава високо качество. При избора му основното е индикаторът за натоварванията, които водопроводът ще трябва да издържи, а не скъпият му външен вид или принадлежността към елитните продукти на известни компании.

Икономичен ремонт на банята ще бъде възможен чрез избора на по-евтини плочки. Не е необходимо да купувате скъпи плочки за цялата покривна площ в банята. Достатъчно е да поставите плочки с високо качество и със средна цена на пода, където натоварването върху него ще бъде по-голямо, а за стените може да е подходящ по-евтин вариант.

Намалени разходи за ремонт

Да си Направите  сам бюджетен ремонт на банята не означава отказ от висококачествен и естетичен дизайн. Единственото нещо, което ще изисква по-задълбочен подход към работата, като същевременно се спестяват пари, е внимателността на всеки етап от ремонта на помещенията.
Основните разходи за евтини домашни ремонти могат да бъдат:
Покупка на строителни материали. С всички усилия просто не можете без тях и все пак трябва да купувате.
Цената на работата в случай, че имате нужда от помощта на професионалисти . По-голямата част от ремонтните дейности, особено в малка баня, могат да се извършват лично, но може да се наложи някои сложни специфични работи от майсторите.
За да се намалят значително финансовите разходи за ремонт на малка баня или баня с голяма площ, това ще се окаже и в двата случая. Спестяването на материали е най-оптималното решение в този случай. При извършване на работата обаче спестяванията могат да се окажат по-значими, ако монтажа и довършителните работи направите със собствените си ръце, оставяйки само най-трудното на специалистите.

Как да направим санирането на банята евтино

Извършването на евтин ремонт на баня ще ви помогне да дадете приоритет на двете основи, които държат крайния продукт. Това е качество и стойност. За перфектна комбинация от двете трябва да следвате няколко прости насоки:
Опитайте се да направите всичко сами. Ако няма определени необходими професионални умения в определена област на строителните работи, трябва да завършите поне повечето от тях сами, оставяйки най-трудното на майсторите, които могат професионално да извършват работата в банята. Икономичният ремонт включва самостоятелно демонтиране на стари водопроводни елементи, стари плочки или тапети, това може значително да намали цената на работата на майстора.
Инструмент за ремонт. Повечето от довършителните и монтажните работи ще изискват използването на специални инструменти. Наличието на такъв инструмент ще направи ремонта по-евтин и няма да се налага да прибягвате до услугите на отделни майстори, само заради инструмента. Ако необходимият инструмент не е наличен, тогава ще трябва да закупите поне минимален комплект. Необходими са бормашина и ъглошлайф, комплекти отвертки и перфоратор.
Икономии на материали. Вече беше казано, че спестяването на материали помага да се спестят значителна част от парите. Не е препоръчително обаче да гоним сляпо евтиността, опитвайки се да намерим някаква средна позиция по този въпрос. Вариантът би бил идеален, когато е закупен евтин материал, но с високо качество. По-добре е да не купувате твърде евтино.

Съвети за спестяване при ремонт

Ремонтирайте сами така ще спестите средства

Най-важната част от икономичния ремонт е планирането на всички видове работа и разходи още в началото. Няма нужда да бъдете мързеливи, внимателно да изчислявате и да правите оценка. Решете предварително за закупуването на материал и инструменти. Преследването на известни марки няма смисъл. Не забравяйте, че в по-голямата част от случаите продуктът на добре позната марка ще струва с порядък по-скъпо, а качеството на по-евтините аналози ще бъде същото. Съответно прекомерното плащане просто няма смисъл.

Когато има оценка на ръка и количеството необходим материал ще бъде известно предварително, можете да закупите целия обем наведнъж и това ще ви позволи да получите отстъпка. Купуването на стоки на едро винаги е по-евтино, отколкото купуването им по-късно на дребно.

Ако трябва да прибегнете до услугите на майстори, обадете се на няколко различни опции. Сравнете цените и изберете най-добрите в бизнеса, но които таксуват по-малко за своите услуги. За да спестите пари, не винаги има смисъл да се свързвате с големи известни фирми, винаги можете да наемете специалисти - самотни лица, които ще изпълняват работата с не по-малко качество на по-ниски разходи.