News and Events

Всеки ден, всеки от нас използва по една или друга причина електричеството, за което ние заплащаме не малка сума всеки месец. Непрекъснато се оплакваме от високите цени на тока, но в действителност малцина виждат алтернативен източник на енергия в лицето на слънцето.

В действителност слънцето е най-доброто решение, което можем да получим. Неговата енергия е неизчерпаема, безплатна и напълно безопасна за добиване, за разлика от настоящите – нефт, газ, въглища, руди и други. Единственият въпрос е как да се възползваме от тази енергия, но и той си има решение в лицето на вакуумните слънчеви колектори. Те имат много положителни качества някои от които са:

Работят без проблемно през цялата година.

Повишението на цените на тока не оказват влияние на работата им.

Лесно се монтират върху сгради. До 2 минути след това те започват да отделят топлина.

Не задържат прах и сняг.

Инвестицията не е малка, но бързо се възвръща.

Основното предназначение на слънчевите колектори е да осигуряват битова топла вода за нужните на домакинствата, в който са инсталирани. Принципът им на работа е сравнително елементарен. Те са съставени от двуслойни вакуумни тръби, които поглъщат до 94% от слънчевите лъчи, преобразуват ги в топлина, която предават на течността в тръбите. Топлинните загуби са минимални едва 6%, а това е повече от фантастично. Пазарното търсене на вакуумните колектори с термосифон и с Heat Pipe тръба с всеки изминал ден се увеличава заради тяхната ефективност, високо качество, достъпна цена и лесен монтаж, а най-хубавото е, че могат да се използват и в дългосрочен план, заради 20 годишната им гаранция. И двата вида колектори имат отлична ефикасност, но се различават по принципа им на действие. При колекторите с термосифон е задължително водосъдържателя да бъде монтира над системата, тъй като се наблюдава естествената конвекция на горещата вода да се изкачва нагоре по тръбите. След охлаждането й тя се спуска отново надолу и така този цикъл се повтаря непрекъснато. Докато при другия вид колектори с Heat Pipe тръба, топлообменния процес се осъществява в най-горната част на тези специални heat pipe тръби, като там е и най-горещата им точка. Те бързо усвояват слънчевата радиация, която превръщат в топлина, която загрява течността във водосъдържателя, който за разлика от този на термосифонните колектори, не е задължително да бъде поставен над тях. Както вече казахме и двата типа са изключително ефективни не само в слънчево, но и в облачно време, макар и по-слабо. Топлинните им загуби и на двата вида са изключително малки, което се дължи на вакуума в тръбите, а той както знаем всички е добрия изолатор.

Благодарение на слънчевите колектори, освен, че ще пестите пари и ще разполагате целогодишно с топла вода, ще спомогнете и за предпазването на Земята, тъй като освен всичко друго те са и абсолютно безвредни.

Адрес

гр. София; Надежда-1;

За контакти

Тел: 0897-403-510
Тел: 0896-221-099

Email: office@aquaem.com
Работно време

Понеделник - Петък: 8.00- 17.00
Събота - Неделя: 10.00 - 17.00