АкваЕМ

Строителни и ремонтни дейности в София

Основен ремонт на апартамент до ключ в София от АкваЕМ

Оценете
(1 глас)

Основен ремонт на апартамент е необходим предимно за собствениците на стари жилища. Извършва се и в нова сграда, ако собствениците на имота не са доволни от оформлението, разпределението на отоплението или завършването на помещенията от предприемача.

Основният ремонт на стар апартамент е необходимост, тъй като с годините комуникациите и функционалните елементи се износват и отказват. Тръбите, рамките на прозорците, подовете и електрическите инсталации се влошават и трябва да бъдат сменени. В допълнение, оформлението на „панелките“ не отговаря на представите на съвременния градски жител за комфорт.

Какви видове работа трябва да се извършат, ако е необходим основен ремонт?

Основният ремонт на апартаменти включва разрушаване и изграждане на прегради, разширяване на отвори, ако се планира преустройство. Също така ще е необходимо да се подменят всички видове комуникации, функционални елементи и облицовки, които са станали неизползваеми или остарели:

 • ВиК инсталации;
 • отопление (тръби, фитинги, колектори, радиатори);
 • електро инсталации;
 • мазилки и финишни покрития на стени, подове и тавани;
 • замазки
 • завършване на функционални отвори (прозорци, врати).

След извършване на демонтажни работи: ненужните стени се разрушават, старите довършителни работи, замазката, инженерството се демонтират и строителните отпадъци се отстраняват, започват нови видове работа:

 • издигнете прегради;
 • инсталирайте електрически кабели и окабеляване в апартамента;
 • полагане на тръби за отопление и водоснабдяване;
 • монтирайте отоплителни радиатори;
 • таваните са подготвени за довършване: те са грундирани за опънати конструкции или се извършва набор от работи за последващо боядисване;
 • изравнете стените, уплътнете фуги и жлебове, шпакловка, монтирайте ключове и кутии за контакти наравно с финишния слой шпакловка;
 • изравнете подовете;
 • инсталирайте кутии за скриване на комуникации;
 • полагане на подови настилки;
 • боядисайте или тапетирайте стените;
 • монтирайте тавани;
 • монтирайте первази, каси, врати.

Основните ремонти на апартаменти завършват с монтаж на мебели, инсталиране на оборудване и декориране на прозорци с текстил.

Характеристики на основен ремонт на баня, кухня и тоалетна

В банята, тоалетната и кухнята се извършва основен ремонт по същата схема. Единственото предупреждение са керамичните плочки, които често се използват за декориране на тези стаи. Следователно облицовката трябва да бъде завършена преди боядисването на таваните и лепенето на стените. В противен случай прахът, образуван от контакта на резачката за плочки с материала, ще се утаи върху завършените повърхности на тавана и стените на апартамента, разрушавайки цялата картина. Облицовката на банята започва с пода: изравнява се, покрива се с хидроизолация и след това се залепват плочките. След това преминават към работа със стените и след това се монтира тавана.

Монтирайте санитарен фаянс (тоалетна, мивка, вана) само след фугиране на фугите и пълно изсъхване на лепилото за плочки.

Колко струва основен ремонт на апартамент?

Цената за основен ремонт на апартамент зависи от характеристиките на имота, видовете необходими работи и предпочитанията на клиента за довършителни работи. Специалистите на нашата компания ще огледат апартамента, ще направят измервания и ще изчислят оценка за ремонт безплатно в рамките на два работни дни. Ако е необходимо преустройство, ще трябва да координирате планираните промени със Софийския жилищен инспекторат. Ние от своя страна ще се радваме да изготвим дизайнерски проект преди началото на ремонта, като по време на процеса ще издадем скрити сертификати за работа, така че одобрението да бъде успешно.

Дизайнерски проект може да бъде изготвен и за тези, които не планират драстични промени в апартамента, но искат да получат удобно, добре обмислено жилище с всички необходими функционални зони. 

Още 5 причини да поръчате основен ремонт на апартамент при нас

 • Поддържаме коректни цени. Размерът на ремонта е фиксиран в договора, така че няма да има увеличение на плащането в края. Целият комплекс, поръчан от един производител, включително покупката и доставката на груби и довършителни материали, ще спести значително пари и време, което е особено важно за купувачите на жилища извън града.
 • Осигуряваме авторски надзор. Проектантът изготвил проекта следи за изпълнението му без допълнително заплащане от клиента.
 • Приемаме плащане за ремонт стъпка по стъпка в съответствие с работния план. Клиентът подписва приемо-предавателен акт за всеки етап след оглед на извършеното.
 • Гарантираме качество за всички видове работа и материали. Гаранция е увереността, че след нанасяне всичко в апартамента ще функционира и носи радост, а ако нещо се обърка, нашият специалист ще отстрани проблема безплатно. Страхувате ли се, че скъпите довършителни материали ще бъдат повредени по време на процеса на обновяване? В този случай ще ги сменим с нови за наша сметка.
 • Завършваме ремонтите в срок. Цялата работа ще се извършва по график, времето за нейното изпълнение се съгласува с клиента и се посочва в договора. Екипите на „АкваЕМ”, под ръководството на отговорни майстори, работят седем дни в седмицата и не допускат прекъсвания по време на ремонт.

За да получите подробен съвет от специалист, за да започнете ремонт на вашия апартамент с нас, можете да се обадите на 0896221099 или да използвате всяка удобна форма за обратна връзка.

 

За много хора един от най-ценните ресурси е времето. Ето защо жителите на големите градове и малките градове се опитват да го спасят. В тази статия ще говорим за предимствата на ремонта до ключ. 

Ремонт на апартамент до ключ

Ремонтите винаги са трудни манипулации, които изискват много усилия, време и инвестиции. Ето защо е съвсем естествено всеки човек да иска да спести енергията си и да харчи по-малко нерви.

Ремонт на апартамент до ключ:

 • Един от начините за значително намаляване на разходите и вашето участие по време на ремонт е извършването на работа до ключ. Самата концепция се появи като маркетингов трик сред строителите.
 • Ако преди това беше необходимо да се наемат различни компании и работници за завършване на всеки етап от работата, ремонтите до ключ позволяват минимално участие в работата. Тоест, достатъчно е да сключите договор с компанията и да получите готовата работа, тоест висококачествен основен ремонт на апартамент до ключ в София, след което можете безопасно да се преместите в апартамента и да живеете в него.  
 • Съответно, в началния етап, при сключване на договор, специалист отива на обекта и изчислява цената на работата. Той изготвя оценка с цената на материалите, както и на труда. Основното предимство е, че в началния етап ще можете да се запознаете със списъка на работата, която компанията ще извърши, като посочите точната цена. В същото време разходите ще бъдат намалени и участието в ремонтния процес също ще бъде намалено. 

Ремонт на апартамент до ключ: предимства

Основното предимство е, че собственикът на дома не трябва да търси отделни наемници, за да завърши всеки елемент от работата.

Ремонт на апартамент до ключ, предимства:

 • Изготвяне на оценка.
 • Възможност за закупуване на материали от фирмата с предоставяне на всички касови бележки и справки.
 • Извършване на груби и фини довършителни работи на апартамента.
 • Възможност за подмяна на комуникации.
 • Получавате пълен отчет за извършената работа.
 • Възможността да няма практически никакъв контрол върху етапите на ремонта. В днешно време социалните мрежи са много популярни, както и месинджърите, които позволяват на собственика на апартамента практически да не участва в процеса на обновяване. 

След сключване на договор екипът до ключ извършва ремонта, като може да изпрати междинни снимки на собственика с описание на извършената работа. По този начин собственикът на апартамента не трябва да ходи на обекта и да следи завършването на работата и нейното качество. 

Ремонт на апартамент до ключ: недостатъци

Има обаче и отрицателни страни. Договорът е сключен, но е доста трудно да се развали, трябва да има основателни причини за това.  

Ремонт на апартамент до ключ, недостатъци:

 • Има възможност да попаднете на фирма-еднодневка, която наема гастарбайтери.  
 • Доста висока цена на работа. Ако по време на частични ремонти или при търсене на отделни работници собственикът на жилището може да спести пари, като закупи материали и извърши сам някои от манипулациите, тогава при извършване на ремонт до ключ фирмата се справя с цялата работа.  

Ремонтът до ключ е идеален за заети хора, които имат достатъчно финанси, за да платят работата на компанията. В същото време те искат да участват минимално в изпълнението на самия ремонт. 

Какво включва цялостният ремонт на апартамент до ключ?

В началния етап ремонтът на апартаменти до ключ включва демонтаж на ненужни, стари конструкции, както и извозване на боклука. Това включва демонтиране на стари врати, смяна на дограма, демонтаж на канализация. След отстраняване на боклука се сменят комуникациите и, ако е необходимо, електрическото окабеляване.

Какво включва цялостният ремонт на апартамент до ключ:

 • В края на краищата, след завършване на основната работа е невъзможно да се инсталират нови проводници, без те да бъдат забележими. Понякога в оценката е включена замазка, в зависимост от състоянието на пода. След това стените са грапави, измазани и повърхностите са изравнени. На последния етап се извършва довършване, стените се боядисват и се полага линолеум. 
 • Важен етап от извършването на ремонтни работи до ключ е изготвянето на проект и изпълнението на работата на дизайнера. В началния етап, преди да извърши цялата работа, с изключение на обсъждането на конкретни етапи, дизайнерът изготвя проект и показва груба скица на това как ще изглежда апартаментът след ремонта. Това е важна част и значително опростява работата на компанията, разбирането на клиента каква работа ще бъде извършена. 
 • Това взема предвид цветовата схема, както и всички необходими тънкости. Това ви позволява по-точно да изчислите крайните разходи за ремонт. В края на краищата доста често цената на работата се увеличава при използване на скъпи материали за довършителни работи и декорация. 

Основен ремонт на апартаменти до ключ: описание на работата - какво включва?

Цялостният ремонт на апартамент до ключ е един от най-скъпите. Предстои цялостен ремонт, включващ канализация, окабеляване, ВиК инсталация, както и демонтаж и монтаж на допълнителни прегради.

Основен ремонт на апартаменти до ключ, описание на работата, която включва:

 • Най-често се извършва в апартаменти, закупени на вторичния пазар. Най-често това са стари къщи, в които канализацията, както и електрозахранването, не са на най-добро ниво.
 • Следователно е необходимо да смените както електрическото окабеляване, така и всички инженерни комуникации. Това налага подмяна на радиатори и щрангове. След това се демонтират прозорци, балконски блокове и врати и се заменят с нови.
 • Стените трябва да бъдат шпакловани. Ако е необходимо, замазка или изравняване на пода. В самия край се извършва довършване. 

Какви са предимствата на проектирането и ремонта на апартаменти до ключ?

Дизайнът е отделна позиция в оценката, която включва груб план, 3D модел и скица как ще изглежда апартаментът след ремонт. Много жители се опитват да пропуснат тази услуга, като я извършват сами.

Какви са предимствата на проектирането и ремонта на апартаменти до ключ:

 • Много често обаче очакванията и реалността изобщо не съвпадат. За да не се случи това, експертите все още съветват да прибягват до услугите на дизайнер. Той ще направи всички необходими размери, чертеж, както и 3D модел на това как ще изглежда вашият апартамент след приключване на всички манипулации.
 • Това е необходимо, така че по време на ремонтните работи да не възникнат спорни ситуации, които биха могли да развалят крайния резултат. Основното предимство на дизайнерските проекти е, че се вземат предвид всички детайли.
 • Освен това дизайнерите често дават съвети при избора на материали, като предлагат как да замените избрания продукт, ако е невъзможно да го използвате. Дизайнерът ще може да препоръча цветова схема, подходяща за конкретен апартамент. Много хора искат да направят шикозен ремонт в тъмни цветове, но на дневна светлина стаята изглежда доста мрачна. Дизайнерът обикновено предупреждава за такива тънкости и предлага замяна на довършителния цвят със светъл.  
 • Когато става въпрос за ремонт до ключ, много често дизайнерите получават пълна свобода. Тоест, човек може самостоятелно да избере цветовата схема и характеристиките на ремонта. Като цяло концепцията се задава от собственика на имота, а дизайнерът се основава на желанията на клиента. Това е много удобно, тъй като дава пълна свобода на специалистите, в резултат на което ремонтът се оказва много ярък и необичаен.