АкваЕМ

Строителни и ремонтни дейности в София

Ремонт на Апартаменти

Оценете
(2 гласа)

Ремонт на Апартаменти в София

Ремонтът на апартамент в София е много отговорна работа и не всеки може да се справи  сам. Следователно търсенето на услуги за ремонт на апартаменти винаги ще бъде голямо. Има и много компании за подобряване на дома. Конкуренцията в тази област е сериозна. А ремонтните фирми, за да останат

на пазара и да привлекат клиенти, трябва непрекъснато да разширяват обхвата на своята дейност, да гарантират качеството и ефективността на работата. Това изисква висококвалифицирани работници. На какво трябва да обърнете внимание при избора на фирма за предоставяне на услуги за ремонт на апартаменти, прочетете по-долу.

Какви услуги за ремонт на апартамент искате да поръчате

 

Преди да вземете решение за поръчката на конкретна услуга за ремонт на апартамент, трябва да разберете добре от какво точно се нуждаете. В противен случай рискувате да отложите ремонта за дълго време или да повторите този процес отново. Първо, разберете какви видове ремонт на апартаменти съществуват. Не е трудно, предложенията обикновено са еднотипни.

Ще видите, че изборът от видове ремонт е голям. Как да не сгрешите и да изберете услугата, от която се нуждаете? Попитайте за съвет професионалисти във фирми, предоставящи услуги за ремонт на апартаменти и къщи, или се консултирайте с приятели, които наскоро са решили подобен проблем.

Ремонт на апартамента

 

В апартамента има различни варианти за ремонт, от които бюджетният вариант е козметичен ремонт. Разбира се, няма да можете да промените радикално облика на апартамента с помощта на козметичен ремонт, но можете да надстроите дома си. Този вид ремонт означава висококачествени довършителни работи, които не променят цялостното оформление, ключовите електрически и водопроводни системи в апартамента.

Основната цел на козметичния ремонт е визуално да промени пространството на помещенията чрез коригиране на дефектите в покритието, появили се по време на неговата работа. Най-търсените услуги при козметични ремонти: боядисване или лепене на тапети на стени и тавани, изравняване на повърхности, монтаж и демонтаж на первази, подове и подови настилки. Понякога това е и надграждане на ВиК.

Козметичният ремонт визуално актуализира помещенията с минимални финансови и времеви разходи. Възможно е да се справите сами с този вид ремонт.

Основен ремонт на апартамента

 

Такава услуга като основен ремонт на апартаменти е много по-трудна и цената й ще бъде многократно по-висока. При извършване на този вид ремонт обикновено се променят важни структури на помещението. Например има подмяна на канализационни и водопроводни тръби, ел. окабеляване. Това включва и демонтаж и монтаж на прозорци и врати.

В допълнение, основният ремонт включва боядисване и мазилка, както и кардинални промени в дизайна на помещенията: създаване на арка вместо традиционната врата, оформяне на ниши.

Много е трудно да се справите сами с основен ремонт, не всеки ще се осмели да предприеме такава стъпка: това ще отнеме много време, финанси и усилия. Следователно основният ремонт се планира предварително, като се вземе предвид продължителността на работата. Дългосрочният план отчита всяка стъпка, чак до мястото, където ще живеете по време на ремонта.

Ремонт на апартамент с преустройство

 

Преустройството на апартамент е сериозно и отговорно решение, включващо извършване на работа с промяна в оформлението на помещенията. Това е много голяма и често дълга работа, тъй като промяната на комуникации, прегради, стени не е лесна задача.

За основен ремонт на апартамент, включително преустройство, се изисква специално разрешение от определени органи. След като разработите проект на план за вашия дом, можете да го направите възможно най-удобен за себе си. Ще бъде възможно да се комбинират няколко стаи в студио чрез зониране на помещенията за работа и отдих или, напротив, да ги разделите на няколко стаи.

Ремонт на апартамента в Европейски стил

 

Историята на думата "ремонт в европейски стил" се простира от края на 20-ти век. През 90-те години тази концепция означаваше ремонт в съответствие с европейските стандарти за качество, използвайки само скъпи вносни материали. Днес значението на тази дума се е променило. Ремонтът на помещенията всъщност е редовен ремонт, но със задължително използване на съвременни висококачествени материали и оборудване, най-новите технологии, по уникален проект. Не можете без професионален дизайнер.

Дизайнерът ще помисли за разделянето на апартамента на зони. Ремонтът ще помогне на клиента да трансформира стаята по оригинален начин, да я направи удобна, красива за разлика от другите.

Ремонт на апартамент се планира само ако клиентът има високо ниво на изисквания за ремонт на апартамент, има задача за значителна трансформация на помещенията.

Ремонтът ще помогне на собственика на апартамента да се отърве от недостатъците, например да промени комуникационната система, осветление, преустройство. Това включва и разработването на цветови и текстурни решения в интериора на помещенията. Дизайнерският проект за европейски ремонт на помещенията гарантира качество.

Разходите за ремонт на апартамент от типа „европейско качество“ значително ще надвишават цената, тъй като в този случай ще се използват висококачествени материали с висока цена. Работата ще бъде по-скъпа и поради факта, че са необходими редица подготвителни работи.

Видове услуги за ремонт на апартаменти

 

Ремонт на баня

 

Може би най-скъпият ремонт ще бъде в банята. В типичните апартаменти баните са подобни една на друга и малко хора осъзнават, че тази стая може да бъде декорирана по оригинален начин. Чрез добавяне на архитектурни арки, ниши, създаване на допълнителни прегради, правене на уникално осветление на стени и тавани, използване на мебели и оборудване по поръчка, ще получите шикозна баня, на която мнозина ще завиждат.

Услуги за ремонт на баня

 

Списъкът с услугите на майстора при ремонта на апартаменти включва ремонт на банята. Обикновено включва подмяна на ВиК тръби и оборудване.  Специалистите, които предоставят ВиК ремонтни услуги в апартамент, ще Ви помогнат не само с доставката и монтажа на оборудването, но и с избора на оборудване и подходящи материали според Вашите заявки. Разбира се, ако не сте планирали грандиозна промяна в банята, тогава е достатъчно просто да се ограничите до подмяна на водопровод.

Ремонт на коридор

 

Коридорът е първата стая на входа на апартамента, на което се отделя специално внимание. Атрактивната модерна визия ще впечатли гостите и ще зарадва домакините. Целта на ремонта на тази стая, като правило, е красота, удобство и оригинално решение. В организацията на това пространство имат значение дори стените и подовете, красивите мебели и яркото осветление. Материалите, използвани при ремонта на коридора, са обект на повишени изисквания за устойчивост на износване, устойчивост на влага и агресивни вещества и възможност за почистване от замърсяване.

Ремонт на кухня

 

Кухнята е специална зона, има висока влажност, изпаряване на мазнини, по-често се почиства и дезинфекцира от други. Ето защо е важно да се вземат предвид тези характеристики при ремонта на кухнята. Довършителните материали трябва да са устойчиви на механично натоварване, често измиване с детергенти и дезинфектанти. Така че е по-добре да не използвате хартиени тапети, подходящи за спалнята, в кухнята.

Услуги за ремонт на стаи

 

Можете да използвате услугите на дизайнер при ремонта на апартамент. Ремонтът на всяко помещение на апартамента може да включва довършителни работи:

 • подове : демонтаж на стари подове, линолеум, монтаж на первази, полагане на паркет или ламинат, боядисване на дюшеме, добавяне на керамзит и др.;
 • стени : частично изравняване на повърхности, залепване или боядисване, ламперия и др.;
 • таван : грундиране, боядисване, обшивка или монтаж, монтаж на опънати тавани и др.
 • други части от интериора : демонтаж и монтаж на прозорци и панели на врати и др.

За обновяване на хола дизайнерите предлагат богат избор и разнообразие от интериорни стилове. Основната задача на ремонта на спалня е да се създаде атмосфера, благоприятна за релаксация. За да направите това, в тази стая се препоръчва да използвате спокойни цветове и топло осветление. В стая за деца основното условие е безопасността, важно е дизайнерът да намери средата между ярко решение и екологично чисти материали.

Ремонт на балкони или лоджии

 

При поръчка за ремонт на лоджия собствениците може да имат предвид както довършителни работи, така и цялостна промяна на пространството. Възможно е разширяване на територията на апартамента благодарение на лоджията. По този начин можете да разширите трапезарията, да създадете уютен бизнес офис, стая за почивка или да я превърнете в зимна градина. За да реализирате тези мечти в реалност, ще трябва да се извършат определен брой работи по изолация, външна и вътрешна декорация, монтаж на радиатори, нагреватели, полагане на подово отопление. Освен това ще трябва да инсталирате електрическо окабеляване и евентуално друга работа.

Ремонт на подове

 

Когато планирате да поръчате услуги за ремонт на подове в апартамент, проучете видовете подови настилки.

Съвременният пазар на стоки представлява огромна гама от подови настилки: ламинирани, паркетни, валцувани (килим, линолеум), дъски, керамика и др.

За да направите правилния избор, трябва да обмислите всеки детайл, да вземете предвид спецификата на стаята, за която е избрана подовата настилка. Например, в банята, кухнята и коридора можете да закупите керамични плочки или порцеланови плочки. Материалът е устойчив на почистване, плочката е огнеупорна и влагоустойчива. Но в детска стая или спалня подът не е направен от такъв материал: материалът е студен, неудобен. Подът винаги е подложен на различни натоварвания, което означава, че при избора на подово покритие, на първо място, опитайте се да вземете предвид техническите характеристики на материала, така че да съответстват на типа на избраното помещение. Основното нещо при ремонта на подове е гаранция за здравина, практичност и издръжливост.

Отделна дума за насипното поле. Това е най-модерният начин за правене на подове. Наречен е така заради специалния начин на полагане, основното действие не е подовата настилка, а изливането на течност. Следователно саморазливният под има друго име - "течен линолеум". Визуално саморазливният под е подобен на линолеума, но драматично печели в цвят, тъй като линолеумът е представен предимно в спокойни и неутрални нюанси. Саморазливният под отваря широки възможности за творчество: 3D рисунки, ръчно рисувани, компютърни графики, използване на всякакви допълнителни материали за декориране. Саморазливните подове са практични, тъй като могат да се използват в абсолютно всички видове помещения.

Ремонт на тавани

 

В интериора на всяка стая дизайнът на тавана играе важна роля. Широка гама от материали за довършителни тавани отваря пространство за творчество и ви позволява да проектирате стая в различни стилове. Облицовка с дърво, гипсокартон, пластмаса, тавани Армстронг, опънати, ламели, залепване с тапети или платове, мозайка или боядисване с елементи от мазилка - вариации и методи на декорация съществуват за всеки вкус. Комбинацията от различни видове таванни покрития ще ви позволи да завършите уникален дизайнерски проект, включително за подчертаване на специални зони в стаята.

Ремонт на стени

 

Ремонтът на стена включва редица дейности: почистване и изравняване на участъци и цялата повърхност на стената, изолация, шумоизолация. Промяната на текстурата на повърхността на стената ще ви позволи да промените апартамента: той ще стане по-уютен, по-красив и по-функционален. Декорирането на стените в стаята е от голямо значение и има не само естетическа функция, но и съответства на избрания стил, а също така допринася за визуална промяна в пространството. Можете да намалите или увеличите визуално част или цялата стая. Офертите на услуги за ремонт на апартаменти могат да бъдат различни, като от вашето желание зависи дали поръчвате пълен набор от услуги за ремонт на стени или просто трябва да изравните стените преди залепването.

Мазилка

 

Мазилката е довършителен материал със защитна функция. Мазилката е специално решение за уплътняване на фуги, пукнатини, изравняване на повърхности или придаване на уникална структура. Счита се за отличен топлоизолатор. Можете да измазвате повърхности с различни текстури: бетон, тухла, метал, дърво. Мазилката може да стане както основа за последващо декоративно покритие, така и независим вид покритие.

Мазилка за декориране на повърхности ще помогне за реализирането на интересни решения както във вътрешната, така и в екстериорната декорация. Понякога се нарича "декоративна мазилка". Не е евтино, но въпреки това се търси на пазара на стоки. В крайна сметка, с негова помощ можете да направите различни релефни и барелефни изображения, модерна мокра фасада, тя се отличава с декоративна, звукова и топлоизолация, пожарна безопасност и други свойства.

Живописни работи

 

Боядисването включва боядисване на различни строителни конструкции. Те са последният етап от всички строителни работи. Този вид завършване на помещението подобрява естетическия вид, помага за защита на конструкциите от износване. Освен това бояджийските работи подобряват санитарните и хигиенните условия на помещенията.

При извършване на бояджийски работи е необходимо да се спазват изискванията на санитарните норми и правила.

Работа с плочки

 

Керамичните плочки се използват от човека като строителен материал повече от едно хилядолетие. В миналото този довършителен материал беше много скъп, а декорацията на помещенията с плочки говореше за материалното богатство на собственика. Днес той стана достъпен за всички, независимо от нивото на доходите, но не е загубил популярността си.

Модерните керамични плочки са екологично чист материал, изработен на висококачествено оборудване от различни видове глина, смесена с различни естествени компоненти. Най-новите технологии позволиха да се подобрят техническите характеристики на плочката: те увеличиха нейната здравина, увеличиха практичността и безопасността, разнообразиха текстура и нюанси. След като сте научили всички свойства на керамичните плочки, можете да направите избор.

От кого да поръчате услуги за ремонт и декорация на апартаменти

Хората казват: ако искаш добре свършена работа, направи си я сам. Но вероятно в съвременното общество тази поговорка не винаги работи. Обикновените хартиени тапети са заменени с течни, като в декорацията често се използва комбинация от различни материали. Таванните плочки са нещо от миналото, те се заменят с опънати тавани, все по-често купувачите дават предпочитание на ламинат. Съвременните строителни материали изискват спазване на определени технологии, което не винаги е възможно за обикновения потребител. А за работа като подмяна на ел. окабеляване и водопровод, също се нуждаете от съответната квалификация. При модерен ремонт на апартамента е необходима квалифицирана помощ. И дори да има достатъчно майстори на всички занаяти, тогава, за съжаление, няма допълнително време, усилия и нерви. Кой може да ни помогне и как?

Предлагат своите услуги както отделни групи работници, така и специализирани фирми. Някои предлагат помощта си неофициално - това са услуги за ремонт на частни апартаменти, цената на такава работа ще бъде малко по-евтина. Други ще съставят договор с предоставяне на гаранции, но ремонтът ще ви струва повече.

Не правете безразсъдни неща. Ако искате да наемете работници, опитайте се да прочетете предварително отзиви за работата им от предишни клиенти. Желателно е да се види самата работа, ако това, разбира се, се окаже възможно. Това ще гарантира, че вашият апартамент няма да бъде първата експериментална работа без никакви гаранции, на случаен принцип. Или че работниците няма да изчезнат, след като получат аванс. Но основното: ще трябва да проверите качеството лично. И това не е толкова лесно, ако човек няма специални познания. В този смисъл официалната строителна компания, макар и по-скъпа, но много по-надеждна. От вас зависи да поръчате услуги за ремонт на апартаменти евтино или по-скъпо.

Как да изберем фирма, от която да поръчате услуги за ремонт на апартаменти

При условие, че сте се доверили на строителна компания, първо проверете нейния опит. Вижте колко години е на строителния пазар. Надежден срок - от три години. През това време можете да „напълните ръката си“ и да спечелите репутация.

Обикновено търсенето на фирми започва със сайта на услугите за ремонт на апартаменти, тъй като това е визитната картичка на компанията. Обърнете внимание на тези подробности:

 • Чудесно е, ако сайтът има възможност да получи първоначална консултация онлайн. Това означава, че компанията не спестява от консултанта, следователно се интересува от клиента.
 • Сайтът предоставя достъпна подробна информация за дейностите, изложени образци на извършената работа за предишни клиенти. Особено впечатляващи и вдъхващи увереност са видеата, заснети директно по време на ремонта. При липса на електронно потвърждение за качеството на работата, няма да е излишно да поискате портфолио. Ако не ви бъдат предоставени никакви факти, потвърждаващи изпълнението на работата, тогава това е причина да се замислите: има ли тази компания действително трудов опит, дали не са измамници.
 • Често на уебсайтовете на строителните фирми можете да видите фиктивни отзиви за предоставяне на услуги за ремонт на апартаменти от фалшиви клиенти: „отлична компания, направиха ремонта по най-добрия възможен начин, препоръчвам го.“ Бъдете бдителни, не вярвайте на хвалебствените речи. Най-вероятно това е рекламен трик. Както се казва: вярвай, но проверявай.
 • В раздела за служителите можете да разберете нивото на тяхната квалификация, трудов опит . Компаниите, които са проектирали този раздел, заслужават уважение. И обратното, липсата му е повод за размисъл. Може би персоналът се формира от нискоквалифициран персонал или не всичко е наред с официалната регистрация на служителите. Гаранция за качеството на ремонта от такава фирма е изключена. Обръщайки се към такава компания, рискувате да бъдете измамени в очакванията си.
 • И разбира се, основното нещо, без което определено не можете, е ценоразписът . Често вместо ценообразуване за услуги, компанията дава номер, чрез който можете да получите цялата информация. Това означава само едно: компанията крие истинската цена и ви ги вика по време на разговора, като се фокусира върху нивото на вашата информираност и дебелината на портфейла. Една уважаваща себе си компания никога не би се поддала на такава измама.
 • Интересен момент е наличието на сертификати, професионални постижения. Получаването на признание на пазара за стоки и услуги не е лесно. И един съвестен изпълнител няма да застраши имиджа си.
 • Наличието на обратна връзка и бързи отговори дава възможност на компанията да подобри качеството на услугата. Ако няма такава връзка, това означава, че изпълнителят не се интересува от вашето мнение.

След като сте проучили редица уебсайтове на фирми, предоставящи ремонтни услуги, със сигурност ще изберете за себе си 2-3 от най-добрите според вас. Следващата стъпка от ваша страна ще бъде пътуване до офиса на строителна фирма. Там първо поискайте лиценз за ремонтни и строителни работи и други документи за регистрация. Организации, които не са предоставили документи или са отказали да ви приемат, незабавно ги изключват от вашия списък с доверени лица.

След като решите сами с избора на фирмата, поканете представители да изготвят прогнози. Моля, имайте предвид, че някои компании таксуват за тази услуга. Ако по време на разговор по телефона или директно във фирмата уверено и точно се наречете цената на планирания ремонт, помислете за това. Наистина, без да видите апартамента, неговото оформление, площ, е много трудно да се определи цената на ремонта на квадратен метър. Така определените ставки ще се увеличават с напредването на ремонта или сте измамени, като съзнателно неразумно надувате цената.

Посещение и оглед на апартамента и обсъждане на детайлите е задължителна стъпка. Единственото нещо, върху което можете да се съсредоточите, е приблизителният ценови диапазон.

Колко струват услугите за ремонт на апартамент?

Няма стандартни цени за ремонтни дейности в апартамент. Всичко зависи от много фактори: състоянието на повърхностите, степента на износване, индивидуалните трудности и, разбира се, консумативите. Оценката е индивидуална, а ценовият диапазон за едни и същи услуги в различни апартаменти и за различни клиенти може да варира значително.

Например, залепването на нетъкан винилов тапет е по-бързо поради по-голямата ширина на ролката. Но качеството на работа не се влошава от скоростта. Но при хартиените (не на хартиена основа, а изцяло хартиени) тапети е точно обратното. Ширината им е не повече от един и половина метра. Първо, тапетът е по-тесен, и второ, всеки знае свойството на материала - да набъбва от вода и в резултат на това ставите се съединяват с голямо усилие. Ясно е, че скоростта на залепване на хартиени тапети ще бъде ниска. И друг фактор, влияещ върху цената на услугата за ремонт на апартамент, ще бъде наличието или отсъствието на шарка върху тапета (ще трябва да коригирате шаблона, ще ви трябва по-голяма дължина на тапета).

Всяка уважаваща себе си компания, предлагаща услуги за ремонт на дома, ще публикува ценоразпис на официалния уебсайт на организацията. И ще ги изучавате в процеса на търсене на фирма.

Договор за предоставяне на услуги за ремонт на апартамент

Важен момент е сключването на споразумение със строителна фирма . Не бързай. Внимателно проучете документа, прочетете отново всички клаузи на договора (и, ако е възможно, консултирайте се с адвокат). След като договорът е подписан, не можете да промените нищо. Но отразява моментите, които в случай на нечестен труд гарантират връщането на парите ви.

Договорът трябва да бъде придружен от договор, оценка, ресурсен лист, план на апартамент преди и след преустройство, проект за проектиране, работен график, техническа документация (електрическа схема, климатични, отоплителни и водопроводни системи с пълно изчисление).

Строителната фирма е длъжна да сключи споразумение с подробно описание на задълженията на страните, правилата за плащане, условията на работа и неустойките.

 

 

В продължение на много години нашата компания се занимава с комплексно обновяване на апартаменти и къщи в София, и в целия регион на София. Нашите услуги включват козметичен, основен и дизайнерски ремонт. През годините нашите специалисти са натрупали богат опит във всички видове

реставрации и декоративни повърхности. Предлагаме оригинален дизайнерски проект за апартамент в София. Ние успешно изпълняваме и най-сложните поръчки, а резултатът от нашата работа винаги радва нашите клиенти.

ВИДОВЕ РЕМОНТ НА АПАРТАМЕНТИ

При първия разговор с клиента решаваме мащаба на ремонта. Специалистът отива на място за подробна проверка на жилището. В зависимост от техническото състояние на апартамента може да се избере една от двете опции:

 1. Реконструкция. По правило се извършва в нови жилища, както и в апартаменти, където вече е извършен основен ремонт.
 2. Основен ремонт. Обикновено в старите сгради се изисква капитално възстановяване на конструкции, преустройство, подмяна на пода и комуникации.

ЗАЩО ТРЯБВА ДА ИЗБЕРЕТЕ НАС

През годините на успешна работа нашата компания е реализирала стотици проекти. Като се свържете с нас, вие получавате следните предимства:

 • Ремонт с гаранция за качество за срок от 5 години. Гаранцията се дава за всички извършени работи и за изправността на свързаните комуникации.
 • Крайни срокове. Предварително се договаряме за условията и посочваме всички условия на ремонта в договора.
 • Ние ви помагаме да изберете добри материали и да спестите пари от покупката им. Препоръчваме само проверени във времето продукти, базирани на съотношението цена и качество. Ние правилно изчисляваме необходимото количество материали.
 • Висококачествен ремонт. Всички задачи се решават от специалисти с тесен профил. Качеството и готовността на цялата работа се контролира от бригадира.
 • Предлагаме различни видове ремонти. При необходимост можем да извършим довършителни работи в целия апартамент или само в една стая.

Ремонтите до ключ са много популярни, тъй като участието на клиента в работата практически не се изисква. Необходимо е само да одобрите проекта и да направите оценка. След това предавате ключовете за апартамента, а ние самостоятелно изпълняваме всички задачи. Ако е необходимо, нашите специалисти сами ще се договорят с изпълнители на трети страни, например за инсталиране на климатични системи и монтаж на прозорци с двоен стъклопакет. Организираме професионално почистване, когато всички работи са завършени. Поемаме и извозването на строителните отпадъци, които са се образували по време на работа.

За да направите поръчка и да се обадите на интериорен дизайнер в София, можете просто да ни се обадите и да оставите заявка на нашия мениджър. Предлагаме също така да пишете на сайта, като посочите вашите контакти, за да се свържем с вас възможно най-скоро.