Строителни услуги

Ремонт и декорация на апартамент в нова сграда от АкваЕМ

Оценете
(0 гласа)

Ако сте купили апартамент в нова сграда, тогава определено ще трябва да го ремонтирате, оборудвате и променяте по ваш вкус и не можете да го направите без сложни ремонти.

 Ремонтът на апартаменти в нова сграда винаги е бил  и ще бъде отделна тема в строителния бизнес.

Много е удобно да планирате ремонтни дейности, като започнете всичко сякаш „от нулата“, когато апартаментът все още се строи: винаги можете да направите корекции в оформлението, без да разрушавате съществуващите носещи стени и тавани, по-лесно е да получите разрешение за това, работниците не трябва да се справят с минали строителни и довършителни несъвършенства. И тук има по-малко подготвителни работи: няма премахване на стара боя, няма премахване на пет слоя тапет и вестници, не е нужно да загребвате полуизгнилия под под линолеума ...

Но от друга страна, за съжаление, новите сгради често имат свои дефекти, например неравен таван, изкривени стени или пукнатини с дебелина на юмрук. Но всичко това е доста разрешимо и не е проблем за специалистите на Аква ЕМ. Ние ще вземем предвид всяко ваше желание и всеки параметър на апартамента.

Ремонт и довършване на нови сгради от ръцете на нашите специалисти е гаранция за изключителността и качеството на вашия нов апартамент. Ще направим всичко, за да гарантираме, че повереният ни ремонт не е само най -добрият, а наистина идеален и ако ви е омръзнало да преглеждате опциите и да търсите онези, които правят ремонт на апартаменти с високо качество и с гаранция на разумни цени - не се колебайте да се свържете с нас!

Ние наемаме само най -добрите, щателно подбрани специалисти с богат опит и съответна професионална квалификация. Нашите майстори са истински художници, нашите дърводелци са истински виртуози, нашите електротехници са гении на светлинни шоута.

Винаги помним, че проектирането и обновяването на апартамент в нова сграда не е просто работа, която трябва да се свърши. Дизайнът трябва да бъде изкуство, а ремонтът трябва да бъде перфектен.

И тогава можете да влезете в новия си апартамент, да се огледате и с гордост да кажете: "Да, аз живея ТУК!"

 

Процедурата за извършване на ремонтни и довършителни работи в нова сграда.

Купувайки апартамент в нова сграда, собствениците по правило веднага започват да мислят за ремонт. За да може новото жилище да достави радост и да се почувства комфорт в него, ремонтът трябва да се третира с пълна отговорност.

Ремонтните и довършителните работи в нова сграда започват със създаването на проект, който отчита всички желания на клиента и характеристиките на апартамента. След проектирането на бъдещото жилище на хартия и разработването на дизайна на проекта, ремонтът на новата сграда започва директно.

Строителните, ремонтните и довършителните работи в нова сграда винаги започват с най -трудната и мръсна работа, като тук е най -добре да започнете с тоалетната и банята, а именно: демонтиране на старото и поставяне на ново водопроводно оборудване, хидроизолация на пода, подмяна на тръби и полагане на нови плочки.

В същото време е необходимо да се озадачите от заваръчните работи, но не забравяйте, че заваряването трябва да се извърши преди полагане на плочките - тъй като дори малка искра може да съсипе плочките.

На този етап се прави и подовата замазка, бетонните блокове на носещите колони и стените се подравняват, монтират се скрити гнезда, стените се нарязват за кабели и окабеляване, елементите на отоплителната система се подменят (тъй като стандартните, като правило, са безполезни) - с други думи, извършва се работа, при която отпадъците и прахът се генерират в големи количества.

След това се правят отворите за врати и прозорци - тоест работа, която включва използването на перфоратори, хоросани и големи чукове. Най -обемните са работата, свързана с преустройство - демонтаж на стени, монтаж на вътрешни прегради, разширяване на коридори и др.

След приключване на тези "тежки" работи, трябва да започнете работа по електрическото окабеляване в апартамента и инсталирането на контакти и ключове, чието местоположение трябва да бъде определено на етапа на създаване на проекта. При избора на кабел е необходимо да се вземе предвид оборудването, което ще се захранва от определен контакт. Захранващият кабел също се избира в зависимост от натоварването.

Когато правите електрическо окабеляване, не забравяйте за телефонните проводници, интернет и телевизионните кабели, чието окабеляване също се препоръчва да се извършва на скрити места.

Мръсната работа включва също запълване на замазка и изравняване на носещи стени. Когато извършвате тази работа, не забравяйте да проверите повърхностите и фугите за празнини. Откритите кухини трябва да бъдат ремонтирани, което не само ще гарантира качеството на по -нататъшните довършителни работи, но и ще подобри звуковата и топлоизолацията на апартамента. Фугите между стените, тавана и пода трябва да бъдат изравнени особено внимателно.

 След изравняване на повърхностите, завършването на апартамента в новата сграда преминава към монтаж на врати, прозорци и первази. Тези работи се извършват само след изравняване на всички повърхности, тъй като само тогава инсталирането на врати и прозорци може да се извърши перфектно.

След това завършваме работата с тавана: шпакловаме, варосаме или боядисваме. Напоследък таваните в новите сгради се изравняват предимно с гипсокартон, с помощта на който създават многостепенни архитектурни решения. Освен това довършителните работи преминават към стените.

Тук основно се използват две опции: тапети или боядисване. Вторият вариант изисква по -задълбочена подготовка на стените на етапа на боядисване. Преди да започнете да декорирате стените, трябва да премахнете капаците от контактите и превключвателите (които от своя страна трябва да бъдат изключени).

Стените, които ще бъдат покрити с тапети, първо трябва да бъдат почистени от варовик и петна от лепило или варова боя, в противен случай тапетът няма да издържи дълго и постепенно ще отстъпи.

Препоръчва се също на този етап да се започне полагането на подовата настилка.

Инсталирането на первази и дъски означава край на работата със стените на апартамента.

Препоръчва се укрепването на перваза по такъв начин, че с течение на времето той да може да бъде отстранен и подновен (покрит с петно ​​или лак), без да се страхува да развали тапета. Цокълът не само ви позволява да затворите краищата на тапета и да свържете стените с пода, но също така може да служи като канал за антена и телефонни кабели.

 Ето, накратко, какво трябва да знаете за процедурата за ремонт и довършителни работи в нова сграда. Нашите експерти винаги ще ви помогнат с избора на консумативи и довършителни материали, по всяко време ще предоставят необходимата информация по всички ваши въпроси.

Ще направим всичко на най -високо ниво, тъй като от няколко години ремонтираме нови сгради, добре знаем последователността на работа и действаме според идеално съставен план, който беше одобрен по това време.

В резултат на това ще получите перфектното решение и ще останете приятно изненадани от резултата.