Водопроводчик София

Много често, когато нещо се счупи в къщата или не работи правилно, възниква въпросът: към кой специалист трябва да се свържете, за да го поправите? В крайна сметка независимите ремонтни дейности не винаги завършват добре и много често подобни експерименти са много скъпи за поправяне.

 Най-добре е професионалист да извърши работа с всякаква сложност бързо и ефективно.

Водопроводчикът е специален майстор, който може да извършва както дребна работа, така и да извършва сложни манипулации, следователно, преди да се свържете с него, трябва да разберете какво е включено в списъка на неговите услуги.

Списък на работите, извършени от водопроводчик

ВиК услугите са монтаж, ремонт и поддръжка на ВиК инсталации и оборудване. Ако трябва да инсталирате канализационна система, да пуснете водоснабдителна система или просто да смените тръби или да поправите теч, трябва да се обадите на водопроводчик.

Той също така ще помогне за правилното монтиране и инсталиране на водопроводни инсталации в банята, тоалетната и кухнята, както и за подмяна на кранове и направа на тръби за студена и топла вода. Тези на пръв поглед прости произведения имат много фактори, които само професионалистът може да знае. В крайна сметка трудности могат да възникнат дори при елементарния демонтаж на старо оборудване.

Други ВиК услуги:

  • Монтаж на вана, релси за хавлии и душ кабина.
  • Монтаж на тоалетна и биде.
  • Монтаж на мивка и смесител.
  • Монтаж на пералня и кухненска мивка.
  • Свързване на бойлер и водни филтри.

Когато създава или ремонтира канализационна или водопроводна система, водопроводчикът извършва такава работа като полагане на тръби, подмяна и прехвърляне на дренажни системи и щрангове. В крайна сметка той разбира от всички видове тръби, методите на тяхното закрепване и характеристиките на употреба, а също така е запознат с всички съвременни технологии за инсталиране на инженерни системи.

Услугите на водопроводчиците включват и поддръжка на отоплителни системи, ако помещението се отоплява чрез тръби с топла вода. Той свързва и радиатори, бойлери и помпи, монтира подово отопление.

Съвсем наскоро към новите отговорности на водопроводчиците се добави монтажът и поддръжката на водомери.

ВиК ремонти до ключ

ВиК ремонтите до ключ е изпълнението на обем работа от всякакво ниво на сложност, от разработване на проектна документация до въвеждане в експлоатация на системи. Те включват и услуги като демонтаж на старо оборудване и дори избор и закупуване на материали и компоненти.

Обикновено ВиК работите до ключ се извършват от реномирани фирми, които имат няколко специалисти в персонала си и всеки е специализиран в своята индустрия. Трудно е да се намери опитен майстор, който да може сам да извърши всички водопроводни работи с високо качество, навреме и освен това да осигури гаранция за услугите си.

Ето защо, преди да изберете изпълнител за такава работа, е необходимо да претеглите добре плюсовете и минусите. По-добре е да плащате малко веднъж, отколкото постоянно да коригирате повреди, които ще възникнат по време на работата на системата, инсталирана от непрофесионален майстор.