ВиК Услуги

Подово отопление - дизайн, който осигурява максимален комфорт в апартамент, е търсен в съвременните видове ремонт. Това решение ще ви освободи от зависимостта от жилищни и комунални услуги - подовото отопление може да се включи по всяко удобно време, без да се чака включването

на централизираната отоплителна система. В 21 Век можете да поръчате подово отопление в София. Работим професионално и отговорно, като даваме гаранция за непрекъсната работа на системата - 5 години. В тази статия ще ви кажем, че подовото отопление може да бъде различно: според сложността на устройството, количеството консумирана енергия и други параметри.

Но всички видове имат следните предимства:

  • равномерно отопление на помещението;
  • безопасност за здравето на децата, които обичат да играят на пода;
  • способността за регулиране на температурата на нагряване.

РАЗНОВИДНОСТИ НА ПОДОВО ОТОПЛЕНИЕ

Всички видове са разделени на 2 големи групи:

  1. Електрически. Върху грубия под се полагат кабели с нагревателна сърцевина, а върху тях се прави замазка. Отоплението се захранва от електричество. Този дизайн се характеризира с по-опростен и бърз монтаж, практически не отнема височината от стаята. Но има 2 недостатъка - отоплението с електричество е по-скъпо в сравнение с газ. Също така, не поставяйте тежки мебели и оборудване в местата, където се намира кабелът. Следователно, първо трябва да планирате интериора, след това да направите подово отопление, а пренареждането на мебелите е неприемливо.
  2. Вода. Монтира се система от тръби, в която циркулира течността (системата работи както за отопление, така и за охлаждане). Обикновено се използва вода, която се нагрява с помощта на газово оборудване. На такъв под можете да поставите мебели, както искате, без да поглеждате назад към местоположението на тръбите. Разходите за експлоатация на системата са по-ниски, което ви спестява пари. Но няма да можете да усетите спестяванията веднага, тъй като инсталирането и свързването на топъл воден под е по-скъпо.

Електрическото подово отопление също е доста широко понятие, те са различни. Нека изброим популярните видове:

  • прът - полагат се гъвкави пръти, свързани с проводими елементи;
  • филм - съвременна технология, базирана на инфрачервено лъчение, филмът заема минимум място;
  • кабел - най-популярният вариант, използващ кабели с нагревателна сърцевина.

Ако не знаете какво подово отопление да инсталирате в апартамента, консултирайте се с нашите специалисти. Ще получите изчерпателна полезна информация, както и висококачествена услуга за монтаж на подово отопление в София.