ВиК Услуги

Популярността на структурите за вграждане се дължи на тяхната компактност в сравнение с традиционните тоалетни чинии. Дренажният механизъм е монтиран вътре в стената, което улеснява почистването, но затруднява ремонта на тоалетната инсталация. Отстраняването на

неизправности се извършва през инспекционния прозорец, в който е монтиран бутонът за промиване.

 

Съдържание:

Как да разглобите вградено казанче

 

За ремонт или поддръжка не е необходимо да къртите стената. За да стигнете до детайлите на тоалетната инсталация, разглобяването се извършва в следната последователност:

 1. Натискайки долната част на бутона, преместете го нагоре, за да го извадите от стойките.
 2. За да премахнете рамката отстрани, развийте болтовете, след като свалите скобите, те изваждат пластмасовите тласкачи.
 3. Демонтирайте скобите, към които е прикрепен бутонът.
 4. Преградата се премахва след натискане на ключалките.
 5. Прекъснете водата.
 6. След демонтиране на клапана за пълнене, люлеещите се рамена се отстраняват.
 7. Натискането на чифт венчелистчета в горната част освобождава дренажния клапан от фиксаторите.
 8. Поради големия си размер няма да е възможно да се достигне през прозореца за ревизия. Следователно дренажният блок се разглобява на място. Горната част се отвива, последвано от огъване на втората връзка.

 

 

След разглобяване частите се измиват с течаща вода, оценява се състоянието. Дефектните и износени компоненти се подменят. След приключване на ремонта монтажът се извършва в обратен ред.

Как да ремонтирате вградено казанче

 

Най -често в резервоара възникват повреди поради лошо качество на водата. Металните части бързо ръждясват, а пластмасовите части се покриват с отлагания на разтворени вещества. Самостоятелно поправяйки инсталацията, можете да отстраните повечето от неизправностите.

В резервоара бавно се пълни вода

 

Проблемът възниква, ако не промиете входящия вентил на инсталацията. Изважда се, проходът се почиства със стоманена тел. Капакът и уплътнението се изплакват с течаща вода. Причината за неизправността също е запушен почистващ филтър (ако има такъв). След разглобяване мрежестите клетки се почистват с четка за зъби от твърди частици под течаща вода.

Резервоарът няма да се напълни напълно, ако положението на поплавъка е неправилно настроено. Ситуацията се коригира чрез огъване на лоста, като се гарантира, че водата се затваря, когато целият обем на резервоара се напълни. Понякога липсата на вода се дължи на изкривяването на клапана спрямо поплавъка. След това просто се изравнява.

Необходимо е също така да се провери състоянието на лоста, тъй като нарушаването на връзката между клапана и поплавъка е придружено от преждевременно спиране на водата.

Запушен изпускателен вентил

 

В този случай водата непрекъснато ще тече от резервоара в тоалетната. Причината може да са отломки, косми, парчета хартия, попаднали вътре по време на монтажа или ремонта. Те предотвратяват плътното блокиране на дренажния отвор на гуменото уплътнение на изпускателния вентил.

Възможно е уплътнението да е хлабаво поради загуба на целостта или загуба на еластичност. След това го променят. Ако при ремонт на тоалетна, окачена на стена, се окаже, че изпускателният вентил е деформиран, ще трябва да смените целия възел.

Бутонът за източване не работи

 

В инсталационните системи бутоните са механични или пневматични . Ако източването се задейства само след няколко щраквания, тогава мембраната на сифона е износена. В механичните системи бутонът спира да работи, ако връзката, свързваща го с изпускателния клапан, се скъса.

Пневматиката се проваля, ако самият бутон се повреди или маркучът за въздух не приляга плътно. Най -доброто решение би било напълно да смените дренажния възел. Ако планирате самостоятелно да възстановите работата на бутона за промиване, тогава частите за ремонт трябва да са от същия производител. Резервни части от други марки може да не работят.

Редовно тече вода

 

Постоянно изтичане на вода от казанчето в тоалетната чиния възниква, когато преливната тръба е разположена под горното ниво на водата. За да се реши проблемът, той е повдигнат по -горе. Ако конструкцията не предвижда промяна във височината на тръбата, тогава положението на поплавъка се регулира така, че да се събира по -малко вода.

Резервоарът прелива, ако уплътнението на всмукателния вентил е дефектно. Въпреки това, в някои модели те са направени в едно цяло. След това трябва да смените целия вентил. Непълно припокриване възниква и поради изтичане на поплавъка. Ако водата изтича в тоалетната след промиване, когато резервоарът е все още празен, уплътнението на канализацията е повредено.

Как да промените инсталацията

 

Производителите произвеждат блокови и рамкови инсталации. Първите се монтират в ниши, вторите се монтират на стени или се монтират близо до тънки прегради. И при двата типа казанчета, вътре в които фитингите за източване и събиране на вода, са изработени от пластмаса.

 

Подмяната на инсталацията е необходима, ако:

 • На резервоара се е образувала пукнатина. Това се дължи на грешки, направени по време на редактирането. Дори и с леко изкривяване, пластмасата започва постепенно да се напуква. Ремонтът с уплътнител е безполезен, ще трябва да смените контейнера.
 • По време на инсталацията в резервоара беше нанесен случаен удар. След време на това място ще се появи пукнатина.
 • По време на работа частите се износват толкова много, че ремонтът трябва да се извършва твърде често.

 

Преди подмяната е полезно да проучите инструкциите с приложената монтажна схема. Инсталацията се извършва в следния ред:

 • Ако рамката остава същата, проверете нейната позиция. Ако е необходимо, коригирайте със скоби и винтове.
 • Резервоарът е инсталиран така, че разстоянието от бутона до пода е един метър.
 • Контейнерът е свързан към водопровода с пластмасови тръби. Не се препоръчва използването на гъвкави маркучи, тъй като те имат кратък експлоатационен живот.
 • Отворът за източване на резервоара е свързан към тоалетната.
 • За да проверите херметичността на връзките, отворете водопровода.
 • Инсталацията е покрита с влагоустойчив гипсокартон, чиито листове са прикрепени към рамката със самонарезни винтове.
 • Довършването се извършва в съответствие с дизайна на помещението.

 

Гумените уплътнения ще продължат по -дълго след ремонт, ако са смазани с течен силикон преди монтажа. Така че некачествената вода не води до повреда на механизма след една година, на входа на резервоара се поставя филтър.

Животът без тоалетна едва ли може да се нарече комфортен. Ето защо, за да не губите време по време на ремонта в търсене на повредени компоненти, трябва предварително да получите резервен комплект резервни части.

Профилактика на вградено казанче. - Видео

Ремонт на арматурата на структура GROHE