Блог

Избор за Модерна баня

Оценете
(0 гласа)

Напредъкът е доста голям и в почти всеки апартамент можете да намерите голямо разнообразие от домакински уреди. Тази тенденция не пощади и баните, където те също имат право да се инсталира такова оборудване, чиято основна задача е да улесни домакинството и да опрости живота.

Съдържание:

 

Оборудване на банята с уреди

 

Ако по-рано в банята е имало само пералня от оборудването, сега списъкът с функционално оборудване на помещението се е увеличило значително.
По-конкретно, вече могат да бъдат намерени следните елементи:

  • телевизор;
  • сушилна;
  • радио;
  • вентилатор;
  • телефон;
  • музикален център и така нататък.

 

Основното е, че площта на банята ви позволява да инсталирате поне няколко от изброените елементи. Често се случва, че няма достатъчно място за инсталиране дори на пералня, така че трябва да търсите варианти с вграждането им в мебелите.

Вентилаторът в банята е задължителен. Той служи за осигуряване на правилна циркулация на въздуха в помещението и отстраняване на влагата от него. Ако не е предназначен за инсталиране, тогава трябва да има поне конвенционален отвор за вентилация.

Ако няма нито вентилатор, нито просто изход за въздух, в помещението ще има влажна миризма, която е трудно да се премахне дори след известно време.

Условия за работа на уредите в банята

 

Говорейки за уредите в банята, особено за телевизори, радиостанции, стерео уредби и други, трябва ясно да разберете, че тези елементи имат специален водоустойчив калъф.

Ако закупите конвенционално оборудване, инсталирано в дневни за такива климатични условия, тогава условията за неговата експлоатация ще бъдат намалени значително.
Кондензът ще се натрупва под течаща обвивка, което впоследствие води до следните проблеми:

 

  • окисляване на технически елементи;
  • затваряне на устройства;
  • появата на мухъл в тях.

 

В банята оборудването бързо ще се повреди и при никакви гаранции ще бъде възможно да се възстанови устройството. Всичко това поради факта, че е налице неспазване на условията на работа.

В магазините за битова техника има отделна категория стоки, наречена "За банята". Телевизорите, радиото и друга електроника ще имат не само водоустойчив калъф, но и гумени запечатани бутони, екран със специално покритие.

Преди да купите, по-добре е да се консултирате със специалист и да изберете правилния модел за всички характеристики.