Строителни услуги

Основен ремонт на апартаменти до ключ в Пазарджик

Оценете
(0 гласа)

Всеки знае, че ремонтът в Пазарджик е ефективен начин за решаване на проблеми като инвестиране на натрупани средства, промяна на дизайна на апартамент, липса на постоянна работа през деня. Има няколко вида ремонти, които се различават в зависимост от мащаба на извършената работа

по подобряване на дома, например основен ремонт на апартамент до ключ.

Съдържание:

Каква е разликата между козметичен и основен ремонт на апартаменти до ключ

Основният ремонт на апартамент е трудна задача, но след като го завършите, ще се насладите на резултата в продължение на много години. В процеса на основен ремонт е възможно да се актуализират износените с времето комуникации и конструкции и освен това да се промени дизайнът на апартамента до неузнаваемост.

Такива ремонти се препоръчва да се извършват на всеки 15 до 20 години.

Козметичният ремонт на апартамента дава възможност за значително преобразуване на жилищата без актуализиране на комуникациите.

В допълнение към горните видове има и европейски ремонти.

Ремонтът е чудесен вариант за външно обновяване на жилища, позволява ви да внесете нещо ново в живота. Този вид ремонт се състои в актуализиране на подовите, стенните и таванните покрития. В повечето случаи се произвежда на интервали от 5 до 7 години, за да се поддържа уютна атмосфера и приличен външен вид в жилищата.

Саниране - саниране със съвременни материали и технологии. Този вид ремонт включва инсталиране на подово отопление (топъл под), оборудване на апартамента със система за филтриране на водата и електронно управление на Smart Home.

Ясното разбиране на тънкостите и нюансите на ремонта е полезно не само да покажете своята ерудиция. Способността да се прави разлика между видовете ремонти със сигурност ще помогне в случай на използване на наети работници. Като се има предвид, че основният ремонт на апартамент до ключ в Пазарджик е много по-голям от настоящия, изпълнението му ще изисква много повече финансови разходи. Така се оказва, че познаването и разбирането на всички аспекти на ремонта на апартамента ще помогне да се избегнат ненужни загуби на време и пари.

Какви са предимствата на основния ремонт на апартамент в Пазарджик

Най-голямото предимство на основен ремонт е възможността не само да се актуализира външният вид на апартамента, но и да се премахне износването на вътрешни конструкции, подове, прегради, тръби и др.

През 80-те години на миналия век, поради недостиг на квалифицирани майстори, липса на материали и ниско ниво на технологично развитие, основен ремонт на апартаменти се извършва много рядко. А козметичните ремонти се извършваха, като правило, с общи семейни усилия. В повечето случаи бяха отстранени само незначителни недостатъци в стаята, които влияят на нейния външен вид.

В момента ситуацията се промени. Пазарът на услуги предлага широка гама от специализирани фирми за ремонт на апартаменти с квалифициран персонал. Технологиите и материалите са изминали дълъг път. Благодарение на такъв напредък, висококачественият основен ремонт в Пазарджик може радикално да промени дори много разрушен апартамент.

Добре извършеният основен ремонт ще продължи дълго време. Ако след няколко години искате да направите нов дизайн на апартамента, можете да се ограничите до промяна на външното покритие на подовете, стените и тавана.

 

Друго предимство на основния ремонт ще бъде по-здравословен вътрешен климат. Прах, мухъл и различни гъбички се събират във вратите, цепнатините на пода и други труднодостъпни места. Дори при висококачествено и систематично почистване на жилища е почти невъзможно да се премахнат гъбичките между плочките на старинни плочки в банята или мухъл под подовата повърхност без основен ремонт на апартамента. Цялостният ремонт позволява да се заменят увредените от паразити зони с нови материали и да се третира апартамента с агенти, които предотвратяват появата на гъбички и мухъл.

Какво да изберете: направете си сами ремонт или основен ремонт на апартамент до ключ от професионалисти

Преди да започнете ремонта, винаги възниква въпросът: направете цялата работа сами или свържете квалифицирани служители. Със собствените си ръце, без знания и умения във водопроводните, довършителните и други области, свързани с ремонта, е малко вероятно да можете да извършите такава работа.

Ако се стремите да постигнете най-добрия резултат за възможно най-кратко време, тогава трябва да поръчате основен ремонт на апартамент до ключ от професионалисти в своята област. Тази опция е избрана от повечето собственици на апартаменти.

При липса на средства за наемане на специалисти, много свободно време и желание да свършите работата сами, разбира се, има вариант да извършите ремонта сами. Въпреки това, избирайки този път, бъдете подготвени за сложен и дълъг процес, както и за грешки и преработки.

Често, след като предприемат независим основен ремонт на апартамент, собствениците разбират, че обръщането към професионалисти би било правилното решение.

Как да изберем фирма, която ще извърши висококачествен основен ремонт на апартамент до ключ

 

Естествено, не трябва да правите избор на компания за ремонт на апартаменти само въз основа на цената на предоставените услуги. Само квалифицирани специалисти, които познават бизнеса си задълбочено и широко, ще изпълнят вашите желания по отношение на ремонта на високо ниво. Очевидно такива майстори няма да работят "за 5 лева". Трябва да се разбере, че цената на ремонта на апартамент също зависи от цената на материалите. За да не си навлечете проблеми, е необходимо внимателно да подходите към избора на наети работници и да вземете предвид следните точки:

 1. Добрите професионалисти се търсят за техните услуги. В редки случаи те ще могат да започнат ремонт веднага. Най-вероятно вашият ремонт ще започне едва след като изпълнят всички предварително взети поръчки.
 2. Висококвалифицирани и опитни майстори могат да ви покажат досегашната си работа. Още по-добре е да попитате приятелите си за присъствието на познати специалисти, чиито услуги вече са използвали и са останали доволни.
 3. Най-добрият избор би бил официално регистрирана компания, която има всички необходими лицензи. С него ще съставите договор и ще получите гаранция за екзекутираните работи за срок от минимум една година.
 4. Важен е и наборът от услуги, предоставяни от подбрани специалисти: от процеса на закупуване на материали до проверка на дейността на подизпълнителите.
 5. Необходимо е да се състави най-подробната оценка и график за изпълнение на работата.
 6. Трябва да бъдете информирани за реалния срок за завършване на работата. Обикновено основен ремонт на апартамент от 100 квадратни метра отнема поне 5-6 месеца. (3-4 служители), а при площ от 50 кв.м - приблизително 4 месеца.

Как да организираме основен ремонт на апартаменти до ключ: 2 варианта

 

Животът в обновено жилище носи много неудобства. Шпакловките, подовите замазки, демонтажа на стени и други работи със сигурност са свързани с мръсотия и шум. В резултат на това възниква въпросът как най-добре да се извърши ремонт. Има два начина:

 1. Ремонтирайте апартамента на части и живейте в стаи, които не се ремонтират в момента. В този случай времето за ремонт ще се забави значително. Липсата на комфорт, умножена по мръсотия и постоянен шум, ще се простира този път до безкрайност.
 2. Ремонтирайте целия апартамент. Ще трябва временно да се преместите в друг апартамент и да освободите помещенията колкото е възможно повече (каквото е възможно - извадете го, сгънете останалото компактно). В освободен апартамент времето за завършване на работата е намалено поради липсата на необходимост от чакане. Времето за пауза, свързано например със съхненето на нанесените материали, може да се използва за работа в други помещения.

Как да се подготвим за основен ремонт на апартамент

Когато наближава времето за ремонтни дейности и е решено да ремонтирате целия апартамент до ключ в Пазарджик, трябва да намерите жилище за известно време. Необходимо е да премахнете всички неща от помещенията, доколкото е възможно, така че всичко да остане непокътнато и да не пречи на ремонта.

Също така трябва да направите няколко копия на ключовете на входната врата: на бригадира и на работника. Понякога можете да инсталирате допълнителни, например брави.

Следва времето за демонтаж. За да направите това, ще ви трябват торби за боклук и инструменти за почистване на помещенията. Ако трябва да почистите входа, не забравяйте за мопа и парцала.

Освен всичко друго, ще ви трябва временно място за съхранение на торби за боклук. Организациите за жилищно настаняване и поддръжка често следят за чистотата на определената зона, така че се уверете, че боклукът се събира навреме. По-добре е да не се карате с жилищния офис, най-вероятно ще трябва често да общувате (например да изключите отоплението или водопровода).

Най-вероятно всички въпроси, свързани с организацията на работата или техническия компонент, ще бъдат решени с инженерно-технически работник.

Когато организирате среща в апартамента с представители на фирми подизпълнители (монтажници на дограма и климатици, монтажници на мебели и др.), не забравяйте да се обадите на майстора. Ако ремонтът на апартамента до ключ е с дизайнерски проект, тогава поканете и дизайнера.

За да сте наясно с хода на работата във вашия апартамент, доставката на материали и различни товари, както и да имате навременен достъп за подизпълнители, е необходимо да разработите и утвърдите работен график. Трябва да сте сигурни, че хората работят в апартамента, например през делничните дни от 8:00 до 18:00 часа.

За да не влизате в конфликти с други наематели, трябва да помислите за тях. Съгласно Закон е разрешено извършването на шумни ремонтни дейности в делничните дни от 8 до 21 часа с почивка от 14.00 до 16.00 часа. Ремонтите са забранени през почивните дни и официалните празници. 

Въпросът с почистването на входа ще стане актуален. Съхраняването на строителни материали и строителни отпадъци във входа е неприемливо. Повечето майстори системно подреждат нещата, особено в дните на извозване на отпадъци или получаване на строителни материали.

Ако ремонтът на апартамент до ключ се извършва в стара къща, тогава въпросът за смяна на щрангове за отопление, водопровод и канализация ще бъде особено остър. За да не оставяте стари тръби в таваните (най-уязвимото място), можете да преговаряте с жителите отгоре, отдолу, за да смените износените комуникации към апартаментите им.

За жителите на най-горния етаж е малко по-трудно да се подготвят за ремонт, тъй като ще трябва допълнително да инспектират покрива (проверка за течове) и тръбите на техническия етаж. В някои случаи може да се наложи да смените обемната изолация на тавана.

Преди да започнете работа, трябва да се погрижите за измервателните уреди (водомер, газ, електричество). Всички измервателни уреди са запечатани и трябва да останат непокътнати по време на работата в апартамента. Обърнете внимание на представителя на изпълнителя за необходимостта от производство и монтаж на защитни капаци на корпусите. Много е вероятно, за да продължите да инсталирате комуникации, ще трябва да премахнете пломбите от измервателните уреди. За да избегнете проблеми, свържете се със специализирана организация, за да извършите работа в съответствие с всички правила и разпоредби.

За получаване на разрешения за преустройство или промяна на водоснабдителни, газоснабдителни и отоплителни мрежи ще е необходима координация със съответните организации. Процесът на изготвяне на нови договори, провеждане на прегледи и свързване ще отнеме много време (обикновено 2-3 месеца), така че би било разумно да направите това предварително.

Колко струва основен ремонт на апартамент до ключ и от какво зависи цената

Разходите се състоят от цената на услугите и цената на материалите. Ако вземем за пример основен ремонт на апартамент до ключ без излишни украшения, но с високо качество, тогава съотношението ще бъде 1:1. Цената на обновяването на жилищата с много инженерни мрежи и изпълнението на оригиналния дизайнерски проект е значително по-висока от обичайните опции, включително поради увеличените разходи за материали и по-високите такси за предоставените услуги. 

За да разберете ясно колко пари трябва да бъдат подготвени, трябва да си уговорите среща в обекта с представител на организацията и да поискате подробна оценка на работата. Ако проведете няколко от тези срещи, ще можете да сравните цената на услугите на различни изпълнители. Служител на фирмата ще диагностицира апартамента (състоянието на носещите конструкции, годността на основните елементи, денивелация и др.), както и ще определи и обсъди списъка със задължителните работи. След известно време (обикновено 2-3 дни) ще Ви бъде предоставена готова оценка за преглед. Той ще съдържа цени за няколко десетки основни вида работа, като се посочват цени на квадратен метър / линеен метър, както и общата стойност на основния ремонт.

Важно е да се разбере, че дори и при обща оценка списъкът с услуги може да не е пълен. В този случай е необходимо да се вземат предвид разходите за заплащане на работата на подизпълнители (монтьори на врати и прозорци, монтажници на мебели и др.).

3 съвета, за да не се проточи ремонтът на вашия апартамент до ключ

Съвет 1. От самото начало на основния ремонт на апартамент е необходимо да се съсредоточите върху крайния резултат, но не забравяйте, че всяка операция трябва да се извършва с най-високо качество.

Съвет 3. Струва си да контролирате темпото на работа, така че процесът да не се проточи ненужно или, обратно, да не върви твърде бързо (качеството може да пострада).

Съвет 3 . Компетентната дизайнерска работа в много отношения е ключът към успеха. Можете да имате предвид плана и да се опитате да не се отклонявате от него на практика, но най-доброто решение е да работите с квалифициран дизайнер на апартаменти. Този подход ще ви позволи да видите крайния резултат и, ако желаете, да промените нещо в него.

Капаните на основен ремонт на апартамент до ключ

Когато избирате екип от специалисти за извършване на основен ремонт на апартамент до ключ, може да срещнете някои трудности:

 • Можете да сте сигурни в добър резултат само ако квалифицирани майстори извършват ремонт. Уви, търсенето на такива услуги доведе до появата на измамници, които не могат и не искат да работят ефективно.
 • В случай на контакт с положително установена компания, бъдете готови за сериозни разходи.
 • Струва си предварително да обсъдите вашите желания за ремонт и дизайн със специалист, за да не пропуснете никакви дреболии.
 • Преди да започнете разработването на схеми и планове за ремонт, е важно да разберете колко работа планирате да свършите.

Не забравяйте, че когато приемате готов обект, трябва да обърнете голямо внимание на здравето на водопроводните комуникации и електрическите уреди, както и на съответствието с вашия проект. Освен това трябва да се уверите, че цялата работа, посочена в оценката, е извършена.