Блог

Душ кабини - как да изберем подходящата за нас?

Оценете
(0 гласа)

Съвременните душ кабини предлагат редица функции, превръщащи ги в пълноценно място за релакс. Освен иновациите в използваните материали и дизайнерския им вид, новите модели душ кабини имат многофункционални системи за хидромасаж, аромотерапия, хромотерапия, звукотерапия,

парна баня, тропически душ и много други функции.

Фабрично произведените многофункционални душ кабини са готови за монтаж във вашата баня, като, освен стандарният хидромасаж, могат да бъдат вградени и други функции за отпускане на тялото и ума от тежкия работен ден. Има много разновидности, като стандартни единични душ кабини, душ кабини с хидромасажна вана и комбинирани многоместни душ стаи с вана. Хидромасажът в многофункционалните душ кабини се реализира на базата на хидромасажния панел, който е конфигуриран като брой дюзи или джетове, които в по-голяма част от случаите са насочваеми. В зависимост от вида и броя, те могат да бъдат използвани за масажиране на гърба, кръста, тила и страничните зони на тялото. Предлагат се и модели душ кабини с хидромасажен панел, който поддържа режима на работа „воден прах”. В този режим водата се пулверизира на много малки частици и според използвалите го има страхотно освежаващо действие.

Голяма част от готовите за монтаж многофункционални душ кабини разполагат с функцията парна баня. Това, което отличава парните бани от многофунционалните душ кабини с хидромасажен панел и други екстри, е парогенериращо устройство. Генератора произвежда пара, която влиза в кабината през специален отвор. В този режим се образува топла и много влажна среда, в която температурите достигат между 40-45 градуса, а влажността достига почти 100 %, като препоръчителния престой е максимум 20 минути. В най-модерните душ кабини са монтирани цифрови панели, които управляват едновременно FM радио, безжичен телефон, телевизионен екран и CD плейър. За да ни е още по-комфортен престоя в мултифункционалните душ кабини са налице декоративното осветление, огледало с покритие против изпотяване, масажор за крака и други екстри. С наличието на такава мултифункционална душ кабина във вашата баня, можете да постигнете висше ниво на релаксация, като за тази цел ще трябва да научите малко повече за ефектите от аромотерапията, звукотерапията и хромотерапията. Хромотерапията представлява светлинна система, която използва въздействието на цветовете върху психическото състояние на хората. Най-използваните цветове в хромотерапията са яркочервения (повишава адреналина и тонуса), оранжевия (повишава чувството за радост и благополучие), жълтия(създава весело и оптимистично настроение) и светло зеленият(успокоява и понижава стреса). Много функционалните душ кабини снабдени със стерео система, възпроизвеждат звуци стимулиращи активната релаксация на ума и тялото, като шума от гората, песента на птиците и много други варианти, които отпускат тялото, което се нарича звукотерапия.